Sunday, December 30, 2012

Congratulation Tisya.. :)

Ok.. hari ni dah last day kan dlm tahun 2012.. 
and saye pun memang busy to the max.. banyak je keje nak buat.. 
and im now currently at Malaysia.. and bila dah balik Malaysia.. 
memang tangan tak pernah stop buat keje.. 
sibuk ngemas rumah.. 
sibuk ngan preparation utk baby baru..
 sibuk melayan si Tisya.. 
and basically jd housewife sepenuh masa ni 
dah mcm lebih kurang jadi bibik dah.. hehe..
So, nak hapdet blog pun xsempat..
Time kat Medan, ingat tggu blk Malaysia bru nk hapdet..
Dah smpai Malaysia, busy same je dgn duk kat Medan..
Pheww~~

Ikutkan banyak yang happening yang berlaku dalam bulan Dec 2012 ni..
Banyak sgt sweet story yang saye tak sempat nak cerita..
One of it adelah about my sweet lil princess..

Pada 2/12/2012 baru ni,
Tisya mendapat jemputan untuk menerima hadiah sebagai pemenang
dalam pertandingan baby comel yg disertai oleh baby-baby dari seluruh Malaysia,
anjuran SweetCherry di Mid Valley Convention Centre..
Alhamdulillah rezeki Tisya,..
Tisya is a winner for Grand Prize utk Group A kategori bawah 12bulan..
Banyak jugak hadiah yang dapat..
Dapat carseat, high chair and dapat lagi sebijik stroller..
 Bole la share ngan adik nanti.. hehe..
Kebetulan stroller sweet cherry yang lama Tisya tu saye dah jual..
Sebab nak bagi laluan utk stroller Quinny baru Tisya..
And now dapat lagi 1 pulak stroller..
so, adik nanti xpayah la nk beli stroller.. hehe..

 But, on 2nd Dec tu saye tak dapat attend cuz tengah exam week..
Yang pergi cuma my parent, incik hubby and Tisya..
Mmy and baby just tggu report dr ddy je..
Time event tu, incik hubby non-stop whatsapp saye..
Incik hubby la reporter, photographer and baby sitter time tu..
hehehehe...
 
and..
Pada tengah bulan Dec 2012 pulak,..
Tisya dapat Gift Voucher dari The Store & Pacific worth RM200..
And this one just as a consolation prize utk pertandingan baby comel jugak..
So, banyak la jugak barang Tisya yang bole beli..
Baju la.. kasut la.. shopping kalah mmy..
Barang adik pun dapat jugak tumpang satu dua..
Save duit ddy even ade gak kne tambah sesikit.. hehe..
Alhamdulillah murah rezeki Tisya..
Hopefully, rezeki Tisya sentiasa murah je lepas ni.. amin.
Oklah..
Ini je la yang saye dapat cerita dulu..
nak sambung buat keje umah plak ni.. nak membasuh.. mengemas.. @.@"
Banyak bende nak kne sesiap.. sebab nnti ade nk renovate sikit kat ruang tamu tu..

tata.


Tuesday, December 11, 2012

Sayang...

Yes.. for right now saye tgah sedih..
And hujan pun lebat je kat luar macam faham je..
Seriously nak balik Malaysia on 22nd ni rase cam berat je..
Bukan saye xrindu nk jumpa anak, hubby and famly..
But.. ntah lah..
I had a big decision to made..
So saye rase sangat sedih..

Dah lama jugak saye tak update cerita sedih kan..
Bukan la maksudnye life saye xde cerita sedih..
Tapi ye la.. i am too busy..
Sampai nak sedih pun xleh lelama...

Kadang-kadang susah jugak nak explain life saye ni..
Ade enemy.. ade stalker.. so nk update bende yang sedih
ni kekadang pikir panjang jugak..

But kali ni,...
I cant hardly bear it..

Ishh.. rase mcm turn back time je..
Back in 2010.. within this time..
I had to made a decision either nak get back 
Or nk permanently clash dgn incik hubby.. 
(time tu belum kawen lg.. )
And that time i was so comfused..
Sebab nak kena buat decision kan...

And now,..
Different case pulak..
Different story...
Saye xkan cerite sebab ape..
But seriously saye sedih sesangat..

Its not easy to made a decision bila
ade terselit rasa sayang yang sangat mendalam ni.. 

Hurmmm....
Buat masa ni fb saye deactivate kejap..
Malas nak runsingkan lagi kepala...
Nanti semua wallpost emo je...
Kang org ingat saye gila plak...

Nway...
Saye ni nmpak je cam kebal..
Tapi dalam hati tetap ade taman jugak..
Kuat feeling.. kuat emo...
Tetambah time preggy ni...
Lagi lah...

Saye ni jenis org yang mcm mana eaa??...
Ntah la.. saye pun tak reti nak explain sgt.. 
yang saye tau,..................
Saye cepat sedih.. cepat emo.. cepat marah..

Tapi.. 
Walau saye mcm tu pun,,,..
Saye bila dah sayang tu...
Tetap sayang walau ape yg jd pun..
Walau saye kate saye benci..
Walau saye kate saye menyampah..
Walau saye kate saye tawar hati..
Walau saye kate saye marah...
Dalam hati tetap sayang..

Macam baru ni.. gaduh ngan incik hubby..
Marah sesangat ni.. smpai emo giler..
Sanggup tutup mobile punye internet jap..
Tapi bila keluar jenjalan ngan kengkawan (time tgah gaduh lg tu)...
Belikan jugak die baju baru..
Siap bole bayangkan lg klau die pkai mesti hensem..
Sebab seriously he is my soul..

Saye memang jenis mcm tu.. 
Klau marah ni mulut mmg xreti nak control...
Tapi lps tu saye akan nyesal la..
Nyesal mmg nyesal sangat...
Lepas tu mesti tekad xnk ulang lg..
Tapi nk ubah yg tu bukan senang kan..
Im just only human...

Then kalau saye marah orang biasenye sebab saye sayang...
Klau xsayang.. saye xmarahh...
Biasenye dgn org yg saye sayang la saye cepat risau..
Contohnye klau time abah nk bawak Tisya balik kampung..
Pjalanan jauh ke plak kan.. lg la saye risau...
Jangan la buat lupe inform klau dah smpai..
Memang saye ngamuk la jawabnye...
Klau andai kate kul 4am baru abah sampai rumah,
maknenye kul 4am tu la baru saye tido...

Same goes with incik hubby...
Kalau die on the road tu mmg saye xsenang duduk..
Even die nk gi keje blk keje pun..
Saye cukup risau...
Kalau die keluar jejauh ade job lg lah...
So klau incik hubby lupe inform..
Mule la saye tak tentu perasaan...

Ye la...
Saye jauh... kat Medan ni haa...

But.. whatever it is..

Saye tak sanggup kehilangan mereke...
Incik hubby.. anak.. and parent..
Mereka adalah segala-galanya untuk saye..
Dunia saye.. jiwa saya dan segalanya untuk saye...
Mereka adalah kebahagiaan saye..
Yang tak dapat ditukar ganti..

Dan saye sering berdoa..
Andai ditakdirkan ajal...
Biarlah saye dulu yang pergi...
Kerana saye tak sanggup untuk kehilangan mereka...



Thursday, November 22, 2012

Happy Birthday Tisya ~ ♥

22/11/11 , 11:11am ~ 22/11/12 , 11:11am, my sweet lil princess is turns to one.. 
Happy 1st Birthday my dear Tisya Hani ♥

Tak sangka dah setahun anak kesayangan mmyddy ni..
Dari baring Tisya mengiring,
Dari mengiring Tisya mengesot, 
Dari mengesot Tisya berguling, 
Dari berguling Tisya duduk,
Dari duduk Tisya merangkak,
Dari merangkak Tisya berdiri,
Dari berdiri Tisya bertatih,
And now Tisya dah be able to walk..

To many precious memory dalam masa 1 tahun..
And seriously mmy and ddy will not going to miss it..
For every step, for every stage we will be with u..
We will always be by ur side no matter what had happen..
No matter it is right or wrong, good or bad,..
We will never let u go..
Cuz thats what FAMILY stands for..
We will never turn our back on u my dear..
This is what mmy and ddy can promise u..

It was only 12 months ago when we welcomed this lil angle to our life 
and it never be as good as we do now..
Tisya semangat baru untuk ddy terutamanya..

Dan Tisya juga penyeri hidup mmyddy..
With u by ourside buatkan mmyddy rasa sempurna..

~ Semoga anak mmyddy membesar menjadi anak yg bijak, 
kakak yg baik dan sentiasa diberkati oleh-Nya..


~ Grow well my dear.. kesayangan mmyddy, 
buah hati nannyma & genpa.. cicit manja toknek.. 
we all do ♥ u..



Tisya Hani,.. Happy Birthday!! :) 

Saturday, November 3, 2012

My another sweetheart ~ ♥

Well... now saye dah masuk ke 2nd trimester.. Alahamdulillah..
Letihnye.. beza sgt dgn time preggy to Tisya dulu...
Now for like everyday mesti letih.. 
Bukan letih sgt smpai xleh bangun, tp rase la..
And saye pulak bukan jenis suke tido petang,..
Itu yang buat lagi rasa letihnye tu..
Luckily this time xde skali pun morning sickness.. cuma loya je..
Tapi seriously dah rase mcm 8bln preggy..
So pepetang kalau after class or skills lab saye akan lepak je..
Guling-guling atas katil sambil main game kat ipad.. hehe..

Preggy kali ni pun bynk kali gak la berperang ngan incik hubby...
Semua xkena.. ade je yang saye xpuas hati ajak gaduh..
Bende kecik pun kekadang saye jd angin..
Bila brg lab saye ilang pun saye jd emo giler.. 
And in the end mesti saye ngamuk kat incik hubby..
Nasiblah incik hubby ni jenis yang sabar..
Diam je bila saye dah emo tu.. luckily la kan.. hehe..

Incik hubby suspect saye preggy baby boy..
Sbb saye bynk xngam ngan die..
Tapi cha ngam pulak ngan saye.. ok je..
Ikut petua org tua-tua klau si kakak ok ngan mmy time mmy preggy,..
Maknanya baby dlm perut tu boy..
Tp xtau la kan.. maybe kali ni saye preggy mcm ni peelnye..
Last time lain peelnye kan.. each baby kan different..
But seriously tak kisah la boy or girl as long as my baby sihat..

Last week(2nd Nov 2012) time saye preggy 16 weeks, dah scan.. 
Dah nampak.. but my obgyn said its 70% je comfirm..
I buat 4d scan so memang nampak clearly la jugak ehem ehem part tu..
But its better to wait until 20 weeks baru bebetul comfirm cuz lagi clear..
Dengan 4d scan nanti lagi la nampak bebetul gender baby tu.. 
Then snap tang situ je.. masuk album.. hehe..

Actually,.. suddenly je tetiba Colombia Asia Hosp Medan ni upgrade kpd 4d..
So dah xde dah b&w punya usg.. Terkejut jugak sbb sebelum tu memang b&w je..
But now dah upgrade to 4d.. lagi bagus.. Alhamdulillah la kan..
Cuz if kat Malaysia pun,.. pergi kat memana hosp even swasta,..
Kalau awal lg, less than 20 weeks diorg jarang nak buat 3d/4d scan..
But in here, without requested pun dah dapat!!.. 

Last time waktu preggy kat Tisya,..
I buat 3 kali je 3d/4d scan...
Weeks 24, weeks 28 and weeks 38...
Kalau kat Malaysia ~ KL.. 3d/4d scan tu dalam RM100..
Include dvd with about 50pc of photos and some videos..
But in Medan, all include in control punya treatment je..
Hehe... seriously im so happy!!..
Tak sabar nak tunggu my next appointment scheduled on 1st Dec..

Seriously saye nak sangat confirm gender baby cecepat..
So that bole shopping barang baby..
If a boy have to re-shopping almost for everything la..
Xleh la nak pkai baju kak yong die..
Sebab kak yong banyak gown and mostly semua pink!!..
And if a girl bole la add sikit-sikit je..
Tapi actually still banyak jugak belinye nanti tu..
Haha..

Sumpah saye tak sabar nak tggu balik cuti sem bln 12 ni..
Time tu dah tau gender sedap la kan nak uat preparation..
Saye and incik hubby pun mmg plan nak buat 
all the preparation by this Dec..
Nak settle semua la...
By this end of March/early April saye balik tuk bersalin je..

Huhuhuhu... Serious,... i cant wait!!
~ From 3 to be 4 soon..
Semoga dipermudahkan dan semuanya selamat..
Amin.... ^_^
Baby say hye..hye from the inside~

Thursday, October 11, 2012

Cepatlah cuti.. nak balik!!

This week my cousin get married..
But.. saye tak dapat balik..
Hoho.. class tengah on kot.. 
This blok a bit tiring la sebab mostly class 7am-4pm..
Monday - Saturday ~ USU memang cuti sehari je ok..
Ahad je.. so cube citer sikit mcm mane la nak balik??..
Nak balik jumpe incik hubby and my daughter pun xsempat..

And...............
Tugasan pun tengah berlambak yang lom siap!
Nak type la.. nak tulisan tangan la.. macam-macam..
And mostly semua due bfore 18/10 nak kne submit..
And ade plak presentation on 15/10 and 18/10 tu jgak..
So memang tak daye lah..

Same goes with incik hubby.. bz je..
Maklumlah.. project tgah banyak..
Tiap hari pun org balik pukul 6ptg, die blk pukul 9mlm..
And pernah la smpai kul 2pg bru nak blk umah..
Macam skang,.. baru je incik hubby whatsapp..
Katenye dah otw home.. =)
And now dah pukul 9.10pm WIB..
So waktu Malaysia dalam 10.10pm lah..
So nak cuti tu memang mimpilah kan..

And insyaallah raye haji la baru balik kampung..
Kebetulan memang saye cuti 26/10 & 27/10 tu..
So 25/10, malam, last flight saye balik..
Tiket dah siap beli dah..!! :D
Nak balik ptg xleh sebab skills lab sampai kul 4ptg..
Tapi beg dari hari ni dah siap packing.. haha..
Punyalah xsabar nak balik... ^.^

Raye haji pun nasib lah jatuh hari jumaat..
So hopefull incik hubby xkeje la on Saturday tu..
Sebab kadang-kadang... ermm... bukan kadang-kadang la..
Mostly tiap sabtu memang incik hubby masuk office pun..
Nasiblah saye kawen dengan architect kan..
Memang work field die mcm tu.. bz je.. nak uat mcm mana..

Now pun biasanya klau skype tiap mlm tak lama..
Saye kat Medan ni kul 7.30pm ( 8.30pm Malaysia),
For sure skype dgn Chicha dlu...
Then tunggu incik hubby balik barulah skype dgn incik hubby..
And kekadang.. klau saye dah nak tido.. incik hubby kat office lg..
Skype kat iP die je.. nasiblah iP die bole skype..
hehe... :)

Seriously... memang rindu sgt nak balik...
Tak sabar nak tunggu raye ni...
Nak balik jumpe incik hubby.. Chicha.. mak.. abah..
Rindu sgt...

Hurm.. oklah.. dah lapor la plak baby ni..
Skang ni sejak masuk 2nd trimester ni asyik lapor je..
so,.. saye nak gi goreng nugget..
Until then,.. bye-bye..



In flight activity~ game+music..

Thursday, September 27, 2012

Anak itu kan amanah..

Hurmm...
Haishh... tak tau la nak kate ape lg dah..
Dah namanya rezeki kan... kenape la nak pertikai..
Ramai yang cakap kesian Tisya.. kesian Tisya..
What for actually??...

Im happy for my new baby coming soon..
Walaupun cepat 1 tahun dr perancangan,..
But the whole famly are happy about it..

My obgyn doctor here in Medan pun terkejut,
he said biasanya kalau org yang makan contraceptive pills ni
perlu masa 2 - 3 bulan utk conceive again after stop the pills..
So.. ini udah namanya rezeki.. kerja tuhan.. ~ he said.
   ~ my obgyn tu indonesian specialist doc  yang for the rest 
      9 month ni i akan jumpe...  So.. sepanjang 9 bulan 
      mendatang ni,.. akan rajin la saye ke  
     Colombia Asia Hosp tu.. utk control and everything...

See!!... R.E.Z.E.K.I..
Tapi kenape ade yang ckp kesian Tisya..
And ade yang cakap dekat sgt la jarak baby..
Tak rancang ke.. tak fikir ke..
Seriously,.. sentap ok!!

Rezeki tuhan dah bagi...
Kenapa manusia nak judge and nak pertikai lelebih??!!
Diorg ke saye yang nak bersalin esok??..
Diorang ke saye yang nk bg anak makan esok??..
And jarak Tisya and her adik is 2 years ok!!
Esok sorang PMR, sorang lg SPM!!
Please la..... -.-'

FYI,..
I took contraceptive pill for like 6 cycle..
And after july 13th which is my last day period,..
My pills dah habis..
At that time saye kat kampung cuz my wedding reception kat on 14th July..
Pergi pharmacy yang kat kampung xde pulak yg type saye makan..
Saye tak makan contraceptive pills yang bukan-bukan 
cuz ade yang tak sesuai and saye jadi pening..
and sepanjang i kat kampung i xmakan...
kebetulan balik kampung tu lama..
so sepanjang tu je la i tak makan the pills...

Suddenly 1 morning i realize got a small spot of blood
on my panty liner... so saye dah syak tat is sign of preggy..
saye syak yang that is the implantation bleeding..
so i tak continue la makan the pills by the time i balik KL...
I said to my husband yang saye rase maybe saye preggy..
Sayang la... kalau dah lekat takut jatuh pulak..
So saye cakap if saye period then baru continue makan balik...

But in the end, my period lewat 10 hari...
And sehari sebelum Aidilfitri, i buat p-test... naik la double line...
Time tu saye dah terkedu kejap sebab fikirkan class, lab semua..
But incik hubby happy gila... siap menari.. melompat lg..
Dia senyum je sepanjang malam.. and siap cari nama..
Incik hubby kalau ikut memang nak suruh saye preggy..
Incik hubby memang nak sgt saye cepat utk 2nd baby..
Tak nak gab jauh sgt katanya antara anak..

Tisya ni pun jenis suka budak.. die nak ade kawan..
Bila kat rumah die nampak bosan sebab xde geng..
Tp kat rumah babysitter die, sbb ade ramai kawan die happy sangat..
By the time balik kampung pun die happy sangat..
Sebab maklong die yg umur 7 tahun tu duk melayan die..
Kalau bawak die pergi melawat newborn baby pun skang ni die memang suke.. 
Die akan pandang je baby tu and senyum.. pastu ajak main..
Now,.. Tisya nak ade adik dah.. 
And im pretty sure yang Tisya akan jadi kakak yang baik..

So,.. kenapa ade sesetengah orang nak rase kesian pulak kat Tisya?..

I tak faham "kesian" in term of what??..
Sebab nanti akan kurang kasih sayang ke??..
Or nanti Tisya tak puas bermanja??.. mcm tu??..
I dunt think so.. layanan utk anak mesti kena adil..
Kalau mmy pegang adik, ddy pegang Tisya...
Kalau ddy lyn adik, mmy lyn Tisya...
Nanti pun akan ade mase utk Tisya lyn adik..
And as for me its not gonna be any problem...
Cuz whatever i bought for my new baby now,..
I also bought for my Tisya..
Adik dapat baju, Tisya dapat baju..
and same goes to my parent..
Mak and abah saye pun cakap bende yang same..

Tak akan ade pilih kasih.. 
Cuz my hubby ni die sensitive sikit..
I dunt know why..
But he keep mentioning yang nanti jgn sesekali compare antara anak..
Or maybe nanti bila dah makin ramai anak,..
Jangan compare.. kakak bijak ke.. abang bodoh ke.. JANGAN!
Tak kisah la anak tu slow learner or fast learner tapi jangan compare..
Incik hubby cakap die takut anak terasa hati bila selalu kena compare..
and anak akan ingat sampai die besar.. and anak akan rase down..

And as for me,..
I tak kisah lah anak tu good in academic or not..
Cuz.. some children, tak semestinye akan good in academics,
Some children, die akan good in skills work compare to academics kan..
So kite as a parent la kne support and leads the way berdasarkan minat die,
untuk die berjaya di mase depan..
Lambat atau cepat, yang penting dia berjaya...

Kite tak boleh mengharapkan anak kita jadi mcm anak orang lain..
Sebab tiap manusia ni ada tahap kemampuan yang berbeza..
Kalau tahap kemampuan anak kita tinggi,.. alhamdulillah..
Kalau tak, kita la kena main peranan to be a good parent utk bimbing mereka..
Bukan compare, judge and pukul anak tu sebab tak dapat penuhi kehendak kita..
And thats very so not me lah...

If anak buat salah, memang boleh marah.. tegur and pukul..
But depends on situation..
Pukul kerana mengajar ni lain,..
Pukul kerana lepaskan geram pun lain..
Ade perbezaannye..

So memang saye and incik hubby kne bynk prepare..
Kne bynk belajar... Kne bace bynk lg buku in parenting..
Kne dgr bynk motivasi in parenting..
~ In order to be a good parent..
Insyaallah... 

So,.. dunt judge ikut suka hati je ye..
Cuz we know what we were doing 
and what we going to do..
For our children, baby, family and future...
Semua sudah ade perancangannye...
Terutama dalam soal anak...
Cuz our children is our main priority...

Anak itu kan amanah.. :)

Friday, September 21, 2012

New Baby: Checklist - Going to hospital..

Okay,...
Semangat ni nk prepare utk baby baru.
Serious sgt tak sabar nk tggu time bersalin.
Sakit mcm mana pun but bila part baby diletakn atas dada,
Perasaan tu xdpt nk digambarkan.. Best~

Oh.. preggy baru dlm trimester 1st pun xlepas lg..
Tapi sumpah excited gila..
^_^



Ermm.. seriously most of the thing for new born dah settle..
Haha.. cepat kan?!.. over excited ~
Memula je kate nak beli bila dah tau gender,..
Tapi... dah siap semua dah belinye..

Ok,.. xde la semua beli sebab bynk yg pass by dr Yongicha..
Saye cume add on sesikit je..
Mostly saye just add 5-6 helai je baju utk tiap size..
For now yg dah settle cuma utk size nb/newborn je..

Okeh.. skang saye nak bebel pasal keperluan "going to hospital"..
Maklumlah.. nak kne refresh balik la kan sbb nanti nak bersalin..
Beg ni memang kena siap awal cuz by that time,nanti,
just grab and go je.. xpayah nk fikir panjang..
Maklumlah dah kelam kabut nnti,..
Kalau suruh incik hubby siap beg nanti..
habis semua dia angkut.. haha..

Checklist Baby - Going to hospital
1) Baju baby size nb - 3 (minimum)
2) Mitten & Booties - 3 set (minimum)
3) Barut Baby - 4 (minimum)
4) Baby cap - 1
5) Sapu tangan baby - 3 (minimum)
6) Kain lampin - 2 (minimum)
7) Drypers (lampin pakai buang) size new born
    ~ i bawak 1 small pack yg ade 10 tu je.. senang..
8) Kain bedung -1
    ~ i beli jenis sweedle me from summer..
       senang je just wrap and siap ade zap-on lg..
9) Baby hooded blanket - 1
10) Baby blanket - 2 (minimum)
11) Baby pillow - 1
    ~ last time waktu bersalin kat Yongicha, saye tak bawak
       and kesian tgk baby xde bantal and malam tu jugak call
       abah mintak abah bawakn..
12) Baby towel - 1
13) Baby wipes - 1 packet
    ~ beli je yg ade 100pc brand pureen tu..
       brand pureen lembab sikit.. easy to use nanti..
14) Minyak yuu yee cap limau
15) Toiletries
       - head to toe wash ~ ni mmy pun bole share
       - powder puff and baby powder
       - baby lotion
       - brush rambut
     ~ nk senang beli je yg anakku 1 set tu dah siap dgn bekas..
        but saye nnti ambil yg Yongicha traveled toiletries je..
        semua cukup lengkap dah dalam tu. 
16) Botol susu & susu 
     ~ incase susu belum keluar
17) Termos 
    ~ incase susu belum keluar and nak buat minum mmy pun bole!!


Checklist Mmy - Going to hospital
1) Kain Batik - 3 (minimum)
2) Blouse/ Tshirt/ shirt - 3 (minimum)
   ~ nak senang pkai shirt yg butang depan sbb snang sikit nk salin..
3) Stokin - 1 (minimum)
4) Maternity pad and hook - 1 packet
5) Nursing bra - 2
6) Sweater -1
7) Berus gigi & ubat gigi -1
8) Minyak selusuh -1
9) Cream Halia - 1
  ~ kalau beli set bersalin sure die siap bg..
     ni elok sapu kat tapak kaki lepas bersalin sebelum pkai stokin
     and kat belakang utk buang rase sengal badan.
11) Deodorant
13) Facial wash
12) Hand sanitizer
10) Mobilephone & charger
  ~ makesure phone baterry sentiasa penuh!
11) Camera!
12) Slipper
13) Plastic bag ~ nak isi kain kotor..
14) Magkuk/ Pinggan - 1
15) Mug - 1
16) Biskut kering cap hup seng ~ ini wajib... haha..

Okay.. itu je.. hehe.. klau ade yg tertinggal nnti update blk..
Ermm.. brg ni nnti letak dlm satu bag..
atau kalau nk asing pun boleh.. beg mmy and beg baby..
So by the time nk admitted tu just grab and go je..
Easy kan... huhu..

Oh lg satu, time nak masuk labor room time dh nk bsalin tu,
 nurse akan mintak ~ baju baby, kain lampin/towel baby..
So bila dah lahir, baby akan pkai baju n lampin tu la
time nurse bg baby blk kat kite.. :)

and dkat² nk bersalin tu rerajin la
shave kat mane yg patut... hahahaha... lol.

Ok.. dah settle merapu.
Till then nak kne buat preparation utk baju² diff size pulak..
Stroller baru and other things lg.. nnti yg tu 2nd part i lak..
Okies,.. bye-bye...

Sunday, September 2, 2012

Syawal 2012 ~~

Aidilfitri 2012 untuk tahun ni membawa seribu makna..
Aidilfitri pertama yang disambut with our sweetheart~ Tisya
and Aidilfitri pertama yang saye and incik huby sambut as a parent..
Teruja jugak nak buat preparation utk raya walaupun bynk bende yang last minute..
Maklumlah.. incik hubby keje and busy..

This Aidilfitri macam last year jugak kami balik beraye di Perak bersame keluarge..
 Nak balik mane lagi kan.. mesti la balik jumpe family..
1st and 2nd Raye kami lepaking kat Kuala Kangsar je..
3rd Raye plak kitorang balik ke Grik..
Sambil singggah and jenjalan je la kat umah sedare mare..
and the 4th raye dah balik KL dah...
sbb on Thurs (23/8) incik hubby dah masuk office..
Jap je cuti rayenye.. tapi happy sangat sbb bole mkn bynk-bynk..
Lemang.. ketupat.. lontong.. rendang.. laksa.. nyum..nyum.. :)

If last year Aidilfitri disambut from 2 to be 3..
But this year pulak from 3 to be 4..
Tisya baby 2011,.. insyaallah adik Tisya nanti baby 2013..
Gab 2 years je.. awal setahun dari perancangan..
And org yg paling happy for sure lah incik hubby..
Dah siap decide nama dah...
Excited betul...

Ni la namenye rezeki kan... Jage mcm mane pun..
Bila rezeki nak dtg.. dtg jugak...
Alhamdulillah... :)
3 to be 4..