Monday, February 7, 2011

Our 1st Month~~

Okay..
Pejam celik pejam celik dah masuk 1 bulan dah kan!..
Syukur sgt sbb dgn ape yg jadi skang ni pun..
We both mampu bertahan jugak kan..
Mampu tersenyum..
Mampu menempuh segalenye..
Dengan hati yg tabah dan redha..
Ini ujian untuk kite.. kan..


Ermm.. biarlah ape org nak kate..
Biarlah...
Kite xmampu nak puaskan hati semue org..
Yang penting,.. we both change for the best!
For our relationship n for our famly..
Biarlah apa org nk cakap buruk pasal kite..
Biarlah apa orang nk jaja cerita pasal kite..
Biarlah ape org nk hina kite..
Yang penting... walau ape yg jadi..
Kite xkn semudah dulu...
Kite xkn selemah dulu...
Kite akan jaga hubungan kite, tingkah laku kite dan hati kite masing2..
Kite akan sentiasa ade utk masing2..
Untuk susah dan senang..
Kite fikir soal kite dan keluarge kite je..
Pasal lain ~ biarkan lah..


Errmm... ekcelli.. entry kali ni bukan nk sesedih..
Bukan nk sakiti hati sesape..
Or..
Bukan nk berbangge or anything~~
Just nak berkongsi..
Ok.. entry kali ni nak bercerite ttg Our 1st Month Anyversary~~
Which was on 1st Feb bru ni..
Hahaha...
Nape kitorang nk sambut??.. Padahal bru sbulan..
Suke hati kite la,.. aniversary kite...
Hehehehehe~~ =D


Okey... Idea nk sambut 1st month ni idea Incik Farhan..
Bersungguh die nk sambut.. So suuwwwiittlah syg!..
Heran gak saye sbb sblm ni awk xde la nk romentik camnih..
Xpe2.. awk da berubah la.. 
Makin suwwiitt!!.. Heeee~~
So,.........
Incik Farhan suggest nk de cake...
Ape lagi.. melilau lah nk cri cake mlm tu kan...
Memule nk bli cupcake je...
Pastu nk pacak lilin kecik tande 1 bulan...
Tp...
Cupcake susah nk jumpe la...
So,...
Bli je la slice cake yang nampak cute!..
Slice cake bli kat BreadTalk je..
Ala... save budget kan!..
Baru sebulan.. kecik2 sudahlah..
Kan.. Kan.. Kan..


Then~~
Mlm tu kite sambut dgn kek kecik tu je la..
Tiup lilin sesame~~ ehehehehe...
Cute kan.. suwiittlah makan share-share dgn hubbs!
Tp last2 Incik Farhan habiskan...
Xtinggal pun sikit kat saye...
~~ Gerammmnyerrr......... huh!!..
Tp xpe... nnti moleh bli agi kan...
Comellah awk hubbs!!.. Cute mkn cake ngan sudu kecik tu~~

Errmm....
Then... the next day,.. pgi la dinner kat Sushi Tei~~
Kat Shushi Tei ni xde la costly sgt...
Ermmm.. tenkiu Incik Mustafa sbb bg budget sambut aniversary kat sini..
Hehehe.. tp abah pesan,... makan tu jgn makan bynk..
Nanti jd beruang! ~ ok! hahaha...

Hurmmpphh...
Sedap! And sangat kenyang...
Incik Farhan siap tapau California Roll lg bwk blk...
Sebab xleh nk habiskan semue..
Biaselah kan... 
Sushi kan cepat kenyang..
Walau apepun..
Cube gak nk habiskan..
Sbb syg lah klo x habiskan..
Semangat!!!... hehe...

Semoga hubungan ini kekal sehingga ke ahirnye..
Diredhai dunia dan akhirat..
Buangkan kisah silam..
Lakarkan sebuah kisah baru yang lebih bahagia..
Yang lebih diredhai..
Dan.. Yang lebih sempurna..
^___^

2 comments:

Nurul Hikmah Aminudin said...

aww...so sweet la kak sofia :) <3

Heart Deaf said...

ehehehe~~ thanxx hikmah ^_^